Hjälm POC Tectal Race Spin
Hjälm POC Tectal Race Spin

Hjälm POC Tectal Race Spin

10511XSS
I lager
2 299,00 kr
Inkl. moms

Lätt och luftig endurohjälm. Designteamet bakom POC TECTAL Race ville kombinera egenskaperna från landsvägshjälmen POC Octal med MTB-hjälmen TRABEC. Resultatet blev en luftigare stigcyklingshjälm som fungerar bra både till enduro och till XC. Skyddet i nacken skyddar mer än TRABEC samtidigt som ventilationen är jämförbar med OCTAL. Modern Enduro och kreativ stigcykling kräver mer skydd och TECTAL har ökat skyddet över tinningarna och i nacken för att skydda oss cyklister lite extra. Inuti hjälmens dämpande EPP-lager sitter dessutom ett aramidskelett som armerar och förstärker konstruktionen. Aramiden hjälper också till att fördela kraften från en krasch. Skulle olyckan vara framme och man ligger utslagen i svår terräng har hjälmen en inbyggd Recco-reflektor som möjliggör sökning från helikopter. POC har också jobbat med den nya tekniska textilen Polygiene som används till vadderingen invändigt. Polygienet torkar snabbt, absorberar effektivt svett och motverkar samtidigt bakterier och dålig lukt. Spännet under hakan kallas Fidlock, det är en modell som enkelt öppnas och stängs med en hand. Skärmen är justerbar och skyddar mot grenar och stänk, samtidigt skapar skärmen den inte helt oviktiga motocrosskänslan.

Storleksguide:

Small 51-54cm
Medium 55-58cm
Large 59-62cm

Storlek

 

Poc var en av de första hjälmtillverkarna att använda sig av MIPS systemet. Nu har de tagit det hela ett steg till och utvecklat sitt eget system SPIN. SPIN systemet är konstruerat för att stå emot tre typer av våld/impact mot hjärnan. När det kommer till så kallat roll impact minskar SPIN rörelsen på huvudet i sidled. Yaw impact innebär rörelse åt vänster och höger och pitch impact som SPIN också står emot innebär rörelse för huvudet framåt bakåt. För att göra systemet ännu vassare har man utrustat Octal X SPIN med EPP skum istället för EPS. EPP skummet klarar bättre av flera stötar utan att minska säkerheten i hjälmen.

- 16 ventilationshål

- Polygiene vaddering

- EPS liner

- Recco reflektor

- SPIN teknologi

1 Produkt
7325540955539

16 andra produkter i samma kategori:

Produkten har lagts till för att jämföra

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. Genom att använda vår webbplats godkänner du användandet av cookies samt vår integritetspolicy.