« Tillbaka Tillbehör - Hjälmar - Landsväg

klicka ovan för att förstora bilden!

1.599,00 kr
   

Giro Cinder MIPS

Cinder ™ MIPS® erbjuder alla funktioner för landsvägscyklister i ett lättviktspaket. Designen är inspirerad av den klassiska estetiken i Synthe™. Roc Loc® 5 passningssystem. Air-FX-vaddering ger komfort och hjälmen är utrustad med MIPS.

Roc Loc® 5
Roc Loc® 5 passningssystem sluter jämt runt huvudet och skapar god komfort. Både passform, spänning och lutning kan justeras på några sekunder med en enda hand.

MIPS® Multi-directional Impact Protection System
Hjälmen har MIPS integration, Multi-directional Impact Protection System, som skyddar mot rotationsvåldet mot hjärnan som uppstår vid en krasch. När du faller mot marken i fart så påverkas man rotationsvåld mot huvudet. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS i hjälmen reduceras kraften och minskar därmed risken för en allvarlig hjärnskada visar tester och studier. Genom att låta ytterdel och innerdel av hjälmen glida relativt mot varandra så reduceras rotationsvåldet och lindrar effekten på hjärnan. Hjälmen ska i regel bytas ut efter en yttrepåverkan såsom en cykelolycka kan innebära.

Art nr: AGHCINM
   
Lagerstatus: Finns i lager


Storlekar för Giro Cinder MIPS

 
Art nr Namn Pris Lager Antal
GHCINM-7086877 Giro Cinder MIPS Small 1.599,00 kr 0