« Tillbaka Tillbehör - Hjälmar - Landsväg

klicka ovan för att förstora bilden!

3.299,00 kr
   

Giro Aether MIPS

Aether™ MIPS® Spherical är en revolutionerande landsvägshjälm byggd i kraftig In-Mold polycarbonate med progressiva lager och innanmäte av Nanobead™ EPS skum med dubbel densitet. I MIPS® Spherical är skyddet inbyggt mellan EPS-lagren vilket ger användaren ännu högre komfort och ventilation med bibehållet skydd. Den kombinerar låg vikt med god ventilation genom 11 Wind Tunnel™ kanaler och Roc Loc® 5+ Air passformsystem. På hjälmen finns också integrerade hållare för glasögon.

Roc Loc® 5+ Air
Revolutionerande passformsystem som förbättrar kyla, passform och stabilitet. Roc Loc® 5+ Air använder en patenterad design som lyfter hjälmen en liten bit vilket medger luftflödet att passera direkt över huvudet. Det ökar ventilationsförmågan och den inre kanalen ventilerar ut den varma luften från hjälmen. På samma sätt som Roc Loc® 5 så kan spänning och lutning justeras på några sekunder med enhandsfattning.

MIPS® Multi-directional Impact Protection System
Hjälmen har integrerat MIPS - Multi-directional Impact Protection System - som skyddar hjärnan mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada. 

Hjälmen ska i regel bytas ut efter en yttre påverkan, såsom en cykelolycka.

Art nr: AGHAET
   
Lagerstatus: Finns i lager


Storlekar för Giro Aether MIPS

 
Art nr Namn Pris Lager Antal
GHAET-7099514 Giro Aether MIPS Medium 3.299,00 kr 1
 
GHAET-7099515 Giro Aether MIPS Large 3.299,00 kr 0