« Tillbaka Tillbehör - Hjälmar - Mountainbike

klicka ovan för att förstora bilden!

1.399,00 kr
   

Giro Artex MIPS

Artex™ MIPS® är en allround hjälm för varierande terräng byggd i kraftig In-Mold polycarbonate med dämpning av EPS skum. Den kombinerar låg vikt med god ventilation genom 25 Wind Tunnel™ -kanaler och Roc Loc® 5+ Air Mips passformsystem. Skärmen är avtagbar med Quick Link.

Roc Loc® 5+ Air Mips
Revolutionerande passformsystem som förbättrar kyla, passform och stabilitet. Roc Loc® 5+ Air Mips använder en patenterad design som lyfter hjälmen en liten bit vilket medger luftflödet att passera direkt över huvudet. Det ökar ventilationsförmågan och den inre kanalen ventilerar ut den varma luften från hjälmen. På samma sätt som Roc Loc® 5 så kan spänning och lutning justeras på några sekunder med enhandsfattning.

MIPS® Multi-directional Impact Protection System
Hjälmen har integrerat MIPS - Multi-directional Impact Protection System - som skyddar hjärnan mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada. 

Hjälmen ska i regel bytas ut efter en yttre påverkan, såsom en cykelolycka.

Art nr: AGHAR
   
Lagerstatus: Finns i lager


Storlekar för Giro Artex MIPS

 
Art nr Namn Pris Lager Antal
GHART-7099891 Giro Artex MIPS Small 1.399,00 kr 0
GHART-7099892 Giro Artex MIPS Medium 1.399,00 kr 0
GHART-7099893 Giro Artex MIPS Large 1.399,00 kr 0