Köp- och leveransvillkor för köp online på cykelstallet.com

När du lägger en beställning på www.cykelstallet.com, så godkänner du också våra köpvillkor. Läs igenom köpvillkoren innan du bekräftar ditt köp.

I dagsläget skickar vi endast paket inom Sverige.

1. Beställning

Vid beställning träffas avtal om köp först när Cykelstället bekräftat beställningen genom en e-postad orderbekräftelse. Orderbekräftelsen genereras automatiskt utan manuell översyn. Vid eventuella felaktigheter i t.ex. angivande av pris, leveranstid, slutförsäljning osv. förbehåller vi oss rätten att korrigera detta i efterhand. Om du har lagt en beställning som du vill ändra eller makulera, kontakta vår kundservice snarast och ange beställningsnummer.

Cykelstället reserverar sig för slutförsäljning och faktafel som kan finnas på vår sida eller i våra annonser. Vi förbehåller oss rätten att när som helst och utan föregående meddelande ändra produktinformationen på denna webbplats, t.ex. information om utrustning, specifikationer, modeller, färger, material och pris. Vid eventuella fel har Cykelstället rätt att annullera ordern.

Om du är under 18 år måste din målsman godkänna beställningen.

Cykelstallet.com förbehåller sig rätten att neka en order.

Misstänkta fall av falska beställningar och bedrägeriförsök polisanmäls.

När du handlar i vår webshop får du en orderbekräftelse som tillsammans med ett kontoutdrag, faktura från Klarna eller liknande,  fungerar som ditt kvitto. Du kan läsa mer om vad som gäller för kvitton vid distansköp här.

Cykelställets E-handel och butik drivs av bolaget Cykelstället i Luleå AB.

Cykelstället i Luleå AB

Org.nr: 556937-1007

Sandviksgatan 76

972 34 Luleå

2. Vid köp av cykel i webbshopen

Viss montering behövs när du tar emot din nya cykel, även om monteringsgraden är enkel. Vi monterar först alla cyklar och justerar in dem så de är säkra och körklara. Efter det packas de ner i en cykelkartong och för att cykeln ska få plats behöver vi ta bort pedaler, vrida styret och i enstaka fall lossa framhjulet. D.v.s. när du packar upp din cykel behöver du vrida styret och dra åt bultarna. På de cyklar som levereras med pedaler behöver de skruvas dit och dras åt. Tänk på att de är höger- och vänsterspecifika. Om framhjulet är lossat så behöver du sätta dit det. Kontrollera att frambromsen inte tar emot.

3. Slutsålda varor

Vi reserverar oss för eventuellt felaktiga lagersaldon. Vi beklagar självklart detta och försöker hitta en likvärdig artikel. Om du inte vill ha ersättningsartikeln har du rätt att häva köpet.

4. Priser

Priserna anges i svenska kronor (SEK) inklusive moms. Cykelstället reserverar sig för prisändringar.

5. Betalning

Vår sida är säker, d.v.s uppgifter som till exempel lösenord och kreditkortsnummer är privata. Vi erbjuder säker och smidig betalning via Klarna Checkout i både butik och online. Inga kortuppgifter lagras hos oss, de sparas hos vår samarbetspartner Klarna. Kortbetalningar som hanteras av Klarna är PCI-DSS certifierade och licensierade för 3-D Secure (Verified by Visa och MasterCard SecureCode). Du kan välja mellan följande betallösningar: 

Kortbetalning

Betalning med kort sker enligt gällande regler för online-betalning i Sverige och EU. Vi använder Klarnas certifierade kortbetalningslösning.

Vi accepterar följande kort: Visa, MasterCard och American Express. Pengarna reserveras på ditt konto vid ordertillfället och dras från ditt konto när vi skickar varorna.

Klarna

Betala direkt

Du kan välja att betala direkt i kassan utan att uppge varken kortnummer eller lösenord.

“Betala direkt” är precis lika smidigt som det låter.

Betala senare

”Få först. Betala sen.” betyder att du först får hem dina varor och kan prova och fundera gratis i 30 dagar innan du betalar. Skulle något vara fel täcks du dessutom av Klarnas köparskydd.

Vi tar ut  en fakturaavgift om 0 kr per köp. Vid sen betalning skickas en påminnelse ut till dig där du åläggs att betala en påminnelseavgift. Har du handlat för under 60 kr tillkommer en påminnelseavgift om 29,00 kr, och har du handlat för 60 kr eller mer tillkommer 60,00 kr i påminnelseavgift. Även en dröjsmålsränta om 24,00 % plus gällande referensränta tillkommer. Sker ingen betalning därefter kan fordran komma att överlämnas för inkassohantering där ytterligare inkassokostnader kan tillkomma.

När du väljer att betala med faktura gör Klarna en kreditprövning. Om en kreditupplysning tas kommer du bli underrättad om detta samt få en kopia på kreditupplysningen skickad per post eller mejl. 

Hur fungerar det?

Det vanligaste är att fakturan skickas till mejladressen du anger när du gör ditt köp, i vissa fall skickas den via post eller i paketet. Därför kan det dröja olika lång tid innan du får fakturan, eftersom den skickas i samband med att din beställning skickas.

Hantera dina fakturor

Logga in här eller via Klarnas app för att se och hantera alla fakturor. Du kan till exempel betala med ett klick eller förlänga betaltiden.

Dela upp

Nu kan du enkelt dela upp din faktura på 3, 6, 12, 24 eller 36 månader. När du väljer att delbetala inkluderas fakturan i din kontofaktura som skickas till dig i mitten av kommande månad.

Dela upp din faktura:

1. Logga in här eller i Klarnas app.

2. Välj vilken faktura du vill delbetala.

3. Klicka på “Betalalternativ” och sedan på ”Delbetala”.

4. Välj antalet månader som du önskar att delbetala. Klart!

Klarnas villkor hittar du här.

Problem?

Oavsett vilken tid på dygnet du får problem så finns Klarna tillgängliga på chatten och hjälper dig att hitta lösningen. Dygnet runt. Tjugofyra sju. Börja med att logga in i Klarnas app eller klicka här.

  

6. Återbetalning

Återbetalning av det belopp du har betalat sker inom 14 dagar från att vi mottagit meddelande om att du önskar ångra ditt köp. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Så fort du har mottagit en returbekräftelse till din e-postadress så startar återbetalningsprocessen.

Återbetalning sker i enlighet med det ursprungliga köpet om inte annat avtalats.

Kortköp och Direktbetalning:

Om du betalade med kort- eller direktbetalning betalar Klarna tillbaka pengarna till ditt bankkonto automatiskt. Det gäller även om du har ett anslutet konto hos Klarna.

Faktura och Delbetalning:

Om du returnerar en vara efter betalning via faktura eller delbetalning, använd detta återbetalningsformulär så betalar Klarna ut pengarna. 

7. Leverans

Vi skickar vanligtvis våra paket med DHL. Undantag kan förekomma. Standardfrakten är 69 kr för tillbehör och 499 kr för cyklar. Fraktkostnad återbetalas ej vid retur.

Cyklar skickas med DHL hem till din dörr. DHL kontaktar dig innan leverans för att bestämma en tid som funkar.

Tillbehör skickas med DHL till ditt närmaste utlämningsställe. 

Vid extra hög orderingång kan längre leveranstid förekomma.

I dagsläget skickar vi endast paket inom Sverige.

TRANSPORTSKADA

Om ditt paket är skadat när du tar emot det, gör följande:

Fotografera paketet innan du öppnar. Ta försiktigt ut innehållet och kontrollera om det är skadat.

Kontakta vår kundservice för att anmäla skadan. Cykelstället hanterar en eventuell reklamation gentemot fraktbolaget.

Cykelstället står för returfrakt om varan ska bytas ut.

8. Click & Collect

Erbjuds ej för tillfället.

9. Byte och retur

14 dagars öppet köp!

Det går ej att byta en vara utan då lägger du en ny order samt returnerar den du inte önskar behålla.              

Ej uthämtad försändelse betraktas inte som nyttjande av ångerrätten.

Avbeställning av produkt/order

Vi har som mål att leverera din order i tid och ofta hanteras den direkt efter genomfört köp. Har vi hunnit packa och skicka den måste du först hämta ut den för att sedan returnera ordern. Om vi inte har hunnit packa och skicka den kan du avbeställa ordern via mejl eller telefon. För att underlätta för kundservice, skriv "Avbeställning" i subject-/ämnesraden. Du får alltid ett svar om din avbeställning godkänns. Får du inget svar, kontakta kundservice.

Ändring på order

Vi gör vad vi kan för att få ner leveranstiderna och ofta hanteras din order direkt efter genomfört köp. Till följd av detta är det inte alltid möjligt för oss att avbryta eller ändra en order.

Vi kan inte höja ett av Klarna godkänt belopp utan då får du lägga en order till, alternativt att vi makulerar din befintliga order och du lägger en ny med alla varor på. Kontakta info@cykelstallet.com för att få hjälp med detta.

RETURADRESS

Cykelstället i Luleå AB

Sandviksgatan 76

972 34 Luleå

 

10. ÅNGERRÄTT

Som konsument (privatperson) har du 14 dagars ångerrätt. Ångerrätt gäller inte företag. Ångerfristen börjar gälla dagen efter att du tagit emot varan vi skickat till dig. Om ångerfristens sista dag infaller under en helgdag förlängs ångerfristen till nästkommande vardag. Ångerrätten regleras i lag om distansavtal och avtal utanför affärslokaler (SFS 2005:59).

Vid delretur betalar vi tillbaka värdet på den eller de varor du returnerat. Du står för returfrakten. I de fall det följer med en returfraktsedel i paketet använder du denna, i annat fall mejlar du kundservice för vidare instruktioner. Priser för returfrakt hittar du under punkt 9.

Vi löser inte ut paket mot postförskott.

För att undvika problem när du vill nyttja ångerrätten, tag kontakt med kundservice innan du skickar tillbaka varor. Du kan även använda dig av konsumentverkets standardformulär som du hittar på Konsumentverkets webbplats (konsumentverket.se).

* Gäller ej skrymmande cyklar som inte går att packa ner i kartong. 

Vid åberopande av ångerrätt

Meddela Cykelställets kundservice inom 14 dagar från det att du har mottagit beställningen eller del av den, att du avser utöva din ångerrätt. Alternativt kan du fylla i och skicka in konsumentverkets standardformulär som du hittar på Konsumentverkets webbplats (konsumentverket.se).

Returnera varan, i produktkartongen med det avsedda inneremballaget. Normalt sett ska du som konsument returnera varan inom 14 dagar efter lämnat meddelande om att du önskar utnyttja ånger, men vi erbjuder 30 dagar.

Varan ska vara komplett. Detta innebär att alla tillbehör ska finnas med i returen.

Cykelstället förbehåller sig rätten att debitera självkostnadspris för de saknade delarna i de fall returen ej är komplett.

Återbetalning av det belopp du har betalat sker inom 14 dagar från att vi mottagit meddelande om att du önskar ångra ditt köp. Du kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. 

Du har rätt att hantera varan för att kunna fastställa dess egenskaper eller funktion. Vi förbehåller oss rätten till ett värdeminskningsavdrag upp till 100% av varans värde, i den mån minskningen beror på att du hanterat varan i större omfattning än vad som varit nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion.

Ångerrätten gäller inte för varor som är specialtillverkade efter dina anvisningar.

Cykelstället löser ej ut paket mot postförskott. Ej uthämtad försändelse betraktas inte som nyttjande av ångerrätten.

RETURADRESS

Cykelstället i Luleå AB

Sandviksgatan 76 

972 34 Luleå

11. Garanti

Cykelstället lämnar 1 års fabriksgaranti på alla varor om inget annat anges. På begagnade varor och demo-produkter lämnas 3 månaders garanti. Garantin innebär att vi byter ut eller reparerar trasig produkt inom 1 år (3 månader för begagnade och demoprodukter) om produkten ej skadats av handhavandefel.

Om du vill returnera en trasig produkt, kontakta kundservice via mail eller telefon för utförlig returinformation. Cykelstället står för din returfrakt genom att skicka ut en fraktsedel. Cykelstället ersätter inte fraktkostnader som uppstår om man inte använder sig av denna.

12. Reklamation

Enligt konsumentköplagen har du som kund rätt att reklamera en vara i tre år efter inköpsdatumet. Ett fel som visar sig inom sex månader antas ha funnits där från början, om inte säljaren kan bevisa att felet inte är ursprungligt. Efter sex månader åligger det dig som kund att bevisa att felet fanns från början, dvs. att det är ett ursprungligt fel på varan. Cykelstället står för alla kostnader vid godkänd reklamation. Du som kund måste lämna meddelande om att varan är felaktig och hur den är felaktig eller att det föreligger dröjsmål på ett ändamålsenligt sätt.

Cykelstället testar alla inlämnade produkter. Visar det sig att det är ett handhavandefel eller om produkten är felfri debiteras kunden från 250 kr för testarbetet samt eventuell fraktkostnad. Cykelstället ansvarar ej för kostnader som kan uppstå på grund av en defekt vara.

HUR GÖR JAG EN REKLAMATION?

Kontakta kundservice via mail och beskriv felet så utförligt som möjligt, bifoga foto eller film på skadan. För att kunna reklamera en produkt måste du bifoga något som bevisar att varan är köpt hos oss, t.e.x orderbekräftelse, faktura eller ett kontoutdrag. Alternativt att köpet är registrerat i kundklubben. När din reklamation är registrerad, kommer vi att återkoppla till dig så snart som möjligt för att hjälpa dig vidare med ditt ärende.

RETURADRESS

Cykelstället i Luleå AB

Sandviksgatan 76

972 34 Luleå

Vid eventuell tvist följer vi lagen om alternativ tvistlösning i konsument-förhållanden som trädde i kraft den 1 januari 2016 och hänvisar till EU:s gemensamma tvistlösningssida eller Allmänna reklamationsnämnden (ARN) i Sverige.

13. Integritetspolicy & GDPR

Se separat informationssida.

14. Cookies

Se separat informationssida.

15. Force Majeure

I händelse av krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighetsbeslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, tekniska problem, fördyrande omständigheter, samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll vilken ej skäligen kunnat förutses och påverkar ingångna avtal och utfästelser från Cykelstallet.com sida, som gör att Cykelstallet.com ej kan hålla nämnda avtal/utfästelser, skall utgöra grund till att Cykelstallet.com befrias från sina förpliktelser att fullgöra nämnda avtal.

Produkten har lagts till för att jämföra

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. Genom att använda vår webbplats godkänner du användandet av cookies samt vår integritetspolicy.