Hjälm Giro Fixture MIPS Mattgrå 54-61cm
Hjälm Giro Fixture MIPS Mattgrå 54-61cm

Hjälm Giro Fixture MIPS Mattgrå 54-61cm

GHFIXM-7089267
I lager
999,00 kr
Inkl. moms

Fixture™ MIPS® är en hjälm för mountainbike som kombinerar säkerhet och effektiv ventilation i en kompakt design. Hjälmen har en EPS In-Mold-konstruktion med hårt skal av Polycarbonat och storleken justeras med Roc Loc® Sport. Anpassningssystemet är sömlöst integrerat med MIPS®, Multi-Directional Impact Protection System, som skyddar hjärnan mot den rotation som ofta uppstår vid en krasch.

 

Specifikation

- EPS In-Mold -konstruktion med hårt skal av Polycarbonat

- Integrerad MIPS®

​- 18 Wind Tunnel™ Vents - ventilation med interna kanaler

- Avtagbar skärm

- Snabbtorkande dämpmaterial

- Reflexdetaljer för ökad synlighet i skymning och mörker

Roc Loc® Sport

Roc Loc® Sport passningssystem sluter jämt runt huvudet och skapar god komfort. Både passform, spänning och lutning kan justeras på några sekunder med enkla handgrepp.

MIPS® Multi-directional Impact Protection System

Hjälmen har integrerat MIPS® - Multi-directional Impact Protection System - som skyddar hjärnan mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS® kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada.

Hjälmen ska i regel bytas ut efter en yttre påverkan, såsom en cykelolycka.

1 Produkt

16 andra produkter i samma kategori:

Produkten har lagts till för att jämföra

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. Genom att använda vår webbplats godkänner du användandet av cookies samt vår integritetspolicy.