Hjälm POC Octal X Spin
Hjälm POC Octal X Spin

Hjälm POC Octal X Spin

10653S
I lager
1 250,00 kr
Inkl. moms

Octal X Spin har sitt ursprung i den populära Octal-hjälmen från POC. Det är här ifrån den fått sin karakteristiska form och teknologi. Grymt bra ventilation, låg vikt, bra aerodynamik och ett skal som är gjort i en enhet. Octal X Spin har anpassats för mountainbike genom att man förstärkt stommen med en aramidbrygga som gör att den tål kraftigare smällar bättre. Skalet täcker också en större del av innanmätet vilket också gör den tåligare och säkrare. Söker du en lätt och luftig cykelhjälm för mountainbike så är det här det bästa på marknaden.

Storleksguide:

Small 50-56cm
Medium 54-60cm
Large 56-62cm

Storlek

 

Poc var en av de första hjälmtillverkarna att använda sig av MIPS systemet. Nu har de tagit det hela ett steg till och utvecklat sitt eget system SPIN. SPIN systemet är konstruerat för att stå emot tre typer av våld/impact mot hjärnan. När det kommer till så kallat roll impact minskar SPIN rörelsen på huvudet i sidled. Yaw impact innebär rörelse åt vänster och höger och pitch impact som SPIN också står emot innebär rörelse för huvudet framåt bakåt. För att göra systemet ännu vassare har man utrustat Octal X SPIN med EPP skum istället för EPS. EPP skummet klarar bättre av flera stötar utan att minska säkerheten i hjälmen.

- Ytterskalet täcker hjälmen helt i en del

- Extremt bra ventilation

- Låg vikt

- Aramidbrygga som förstärkning

- Remmarna ingjutna i ramen

- Eye garage för smidig placering av solglasögon på hjälmen

- SPIN teknologi

1 Produkt
7325540955775

16 andra produkter i samma kategori:

Produkten har lagts till för att jämföra

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. Genom att använda vår webbplats godkänner du användandet av cookies samt vår integritetspolicy.