Hjälm Giro Source MIPS
Hjälm Giro Source MIPS

Hjälm Giro Source MIPS

GHSOUM-7140529
I lager
1 499,00 kr
Inkl. moms

Source MIPS är en hjälm för MTB trail som kombinerar avancerad prestanda och skydd i en robust design. Hjälmen har djup täckning och effektiv ventilation genom 17 kanaler. Med det effektiva Roc Loc® 5 MIPS-systemet kan passformen anpassas med hög stabilitet och komfort på långa sträckor samtidigt som det ger extra skydd mot rotationskrafter. 

Storlek

 

Specifikation

- EPS In-Mold -konstruktion med hårt skal av Polycarbonat

- Integrerad MIPS®

​- 17 Wind Tunnel™ Vents - ventilation med interna kanaler

- Justerbar skärm med skruvfäste

- Coolfit™ dämpmaterial

Super Fit™ Sizes

S 51–55cm 

M 55–59cm 

L 59–63cm

XL 61–65 cm

Roc Loc® 5 

Roc Loc® 5 passningssystem sluter jämt runt huvudet och skapar god komfort. Både passform, spänning och lutning kan snabbt justeras med enhandsfattning.

MIPS® Multi-directional Impact Protection System

Hjälmen har integrerat MIPS® - Multi-directional Impact Protection System - som skyddar hjärnan mot den rotation som uppstår vid en krasch. Rotationsvåldet mot hjärnan kan orsaka de mest allvarliga hjärnskadorna. Med MIPS® kan ytterdel och innerdel glida relativt mot varandra, reducera rotationen och motverka skador på huvudet och hjärnan. Tester och studier visar att MIPS reducerar kraften avsevärt och minskar risken för en allvarlig hjärnskada.

Hjälmen ska i regel bytas ut efter en yttre påverkan, såsom en cykelolycka.

1 St
768686473951

16 andra produkter i samma kategori:

Produkten har lagts till för att jämföra

Vi använder cookies för att förbättra användarupplevelsen av vår webbsida. Genom att använda vår webbplats godkänner du användandet av cookies samt vår integritetspolicy.